Universitetsstyret

Universitetsstyret

UiB-emblem

Det er lovfestet at studentene skal ha minst 20 prosent av medlemmene i alle kollegiale organ som tildeles beslutningsmyndighet. Derfor er også studentstemmen representert i Universitetsstyret, som er det øverste organet ved Universitetet. Her sitter studentene side om side med rektor, og vedtar viktige strategier for utdanning, forskning og annet.

Les mer om Universitetsstyret på uib.no

Det skal under studentvalget velges inn én kvinnelig og én mannlig studentrepresentant til Universitetsstyret.

Muséplass

Kandidatene

Ida Lutro & Victor Botnevik

Ida Lutro UST kandidat
Victor Botnevik UST kandidat

Kjære, medstudenter!

Tiden er inne for å stemme inn to nye representanter til Universitetsstyret!
I UiBs øverste organ sitter det to studenter som velges hvert år, og i år håper vi du stemmer på oss!

Vi er to svært engasjerte studenter med litt ulik bakgrunn, og som har troen på at vi kan gjøre UiB til et bedre og mer tilrettelagt studiested for studenter som deg. UiB er et fantastisk universitet i en fantastisk by, men er uansett ikke så mye mer enn summen av sine studenter.

Med en pandemi ferskt i minne, alskens kriser og en krig på kontinentet har vi UiB-studenter enorme oppgaver foran oss. Studentfrivilligheten er lav, studentdemokratiets tilstand pinlig og studenters generelle allmenntilstand er dårligere enn før.

Vi alene har ikke løsningen, men én ting er likevel sikkert – vi skal være en seriøs og resolutt stemme for studentene. Vi er overbevist om at vi sammen kan gjøre UiB til et bedre sted for deg og meg.

Stem på oss for et bedre UiB!
Vi håper du bruker din stemme ved årets valg.

Godt valg, da!

Ida og Victor

Sigrid Vorland & Jens Håkon Birkeland

Heisann!

Vi er Sigrid og Jens Håkon, og er kandidater til Universitetsstyret. Nå er det snart tid for valg, og da skal det blant annet velges to studentrepresentanter til å sitte i dette styret. Her vil vi gjerne ha din stemme.

Sigrid er 22 år, fra Tromsø, og studerer Fysikk på MatNat. Sigrid ønsker å sitte i universitetsstyret for å minske avstanden mellom studentene, og de som tar de store beslutningene på vegne av studentene. I Universitetsstyret ønsker hun å få opp igjen kantine på MatNat, samt korttilgang på campus hele døgnet for alle studenter.

Jens Håkon er 23 år fra Voss, går bachelorprogram i russisk på Humanistisk fakultet, og tar litt emner i Sammenliknende politikk på siden. Jens Håkon stiller til universitetsstyret fordi han brenner for en mer fleksibel studiehverdag og for at UiB skal kunne ta en ledende rolle i å finne morgendagens løsninger for klimakrisa

Håper dere vil stemme på oss:)

Godt valg!

Alexander Bouaoud-Dale

 • Kjernesaker

 • Kontakt oss

  E-post

  Facebook:

  Instagram:

Elisabeth Huseby

 • Kjernesaker

 • Kontakt oss

  E-post

  Facebook:

  Instagram: