Bli med på et historisk valg!
Johanna og Mario er de første kandidatene fra KMD-fakultetet i UiBs historie som stiller til valg ved Universitetsstyret! Vi ønsker oss et mer moderne, høyteknologisk og fremoverlent universitet som kan møte både dagens og fremtidens digitaliserte studenter.
Mario de la Ossa
Jeg studerer for øyeblikket Bachelor i Kunst og har engasjert meg der jeg har mulighet for å bedre mine medstudenters hverdag. Jeg er leder for Fagutvalget for Kunstakademiet og jobber tett opp mot instituttet og studentutvalget for å få gjennom studentenes ønsker. På kort tid har jeg sammen med resten av fagutvalget gjort viktige endringer som f.eks. flere studentansatte til å holde biblioteket åpent lengre, etablering av nytt studentgalleri samt at jeg har bidratt med våre forventninger og meninger i omstruktureringen av akademiet.
Gjennom instituttrådet og opp mot fakultetet har jeg iverksatt prosesser som skal sikre klarere retningslinjer for hva som forventes av professorene og verkstedmestrene med tanke på kommunikasjon, tilstedeværelse og tidsbruk. Desto bedre samarbeid, desto enklere blir studiehverdagen og desto lettere vil det bli å mestre samt nyte studietiden.
For å oppnå et produktivt samarbeid bør universitetet kontinuerlig moderniseres og på effektive måter etablere raske og målrettede tiltak.
Johanna Magdalena Engh
Jeg er på fjerdeåret av en 5-årig integrert master i musikkterapi. I løpet av studietiden har jeg hatt flere verv i utvalg og styrer. Blant annet har jeg vært leder for Kunstnerisk Studentutvalg samt studentrepresentant i fakultetsstyret og Meltzerfond-utvalget. I alle vervene har det vært viktig for meg å støtte miljøvennlige prosjekter og ivareta/forbedre studenttrivsel. Vi må opprettholde et rettferdig og inkluderende arbeidsmiljø der kommunikasjonsmulighetene forbedres. Dette har til nå kun vært på fakultetsnivå, men jeg ser at disse behovene også befinner seg ved andre deler av universitetet. Derfor vil jeg prioritere disse målene i universitetsstyret.
Universitetet sitter allerede på verktøy for godt samarbeid mellom studentene og andre deler av universitetet. Den akutte omveltningen inn i en heldigital hverdag viste likevel behovet for modernisering av både systemene vi bruker og behovet for nye digitale løsninger. Studenter vet ofte ikke hvor man kan finne relevant informasjon og man går glipp av viktige beskjeder. Derfor er det viktig at forelesere får en oversikt for hvordan de kan bruke verktøyene for å gjøre beskjeder og relevant informasjon lett tilgjengelig. På vei inn den nye hverdagen må vi ta med oss erfaringene og vise at vi kan tilpasse oss. For å gjøre dette er velfungerende kommunikasjon essensielt, derfor er kommunikasjonsverktøy en av mine viktigste prioriteringer til vervet.